Anbringelse

Vores institutioner er formet af vores erfaring med arbejdet omkring de børn, der har mest brug for en stærk social indsats - Herunder særligt børn der har været udsat for omsorgssvigt, social kontrol, traumatiserede og uledsagede flygtningebørn. I dag modtager vi et bredt spektrum af børn og unge i alderen 5-2.

Vi etablerer pædagogiske tilbud, som er afhængig af den unges individuelle og specifikke behov. Vi laver specialiserede løsninger, så den enkelte unge får en pædagogisk indsats, som passer til den situation vedkommende befinder sig og har behov for.

Nedenfor kan du læse om de ydelser vi tilbyder.

 
shane-rounce-DNkoNXQti3c-unsplash.jpg

Døgninstitutioner

Mind-Move kan tilbyde døgninstitutionsophold efter Barnets Lov § 43 og 107 på døgninstitutionerne Risskovhus, Buster’s verden, Hømosevej og Sabroehus. Mind-Move laver løsninger, der passer til jeres behov. Hvis vi ikke allerede har et tilbud, som passer til det, som I efterspørger, så kontakt os gerne for en uforpligtende samtale.

fingre-1024x683.jpg

Botilbud i ungehybler eller bofællesskaber

Mind-Move kan tilbyde at oprette ungehybler eller bofællesskaber efter Servicelovens § 66.1.4, hvor de unge enten anbringes på eget værelse efter serviceloven (typisk under 18 år) eller selv lejer et værelse (typisk over 18 år).

derick-mckinney-PhA2QbE7h6c-unsplash.jpg

Anbringelse på


eget værelse

Anbringelse på eget værelse fx i en studiebolig, værelse eller ungdomsbolig er typisk et valg til den selvstændige og selvhjulpne unge, der dog stadig har brug for hjælp i mindre omfang.

 

Døgninstitutioner

De forskellige tilbud, som vi kan tilbyde på vores døgninstitutioner retter sig mod følgende målgrupper:

  • Omsorgssvigtede

  • unge udsat for social kontrol

  • Ledsagede eller uledsagede flygtninge i alderen 5 – 23 år, der er kommet til Danmark med opholdstilladelse efter § 7 eller § 9 i Udlændingeloven.

  • Indvandrere, der på grund af omsorgssvigt ikke kan være i hjemmet.

  • Sabroehus og Hømosevej: kriminalitetstruede og misbrugere

 
roman-kraft-0EVKn3-5JSU-unsplash.jpg

Tilgang

Hos Mind-Move arbejder vi ud fra et humanistisk og systemisk menneskesyn, hvor vi ser det enkelte menneske som havende iboende potentialer, der udvikles i samspil med andre.

Under vores overordnede mål om at skabe liv i bevægelse arbejder vi ud fra værdierne: integration, udvikling, faglighed, ansvar og dialog. Disse indtænkes i både ledere og medarbejders ageren i det daglige arbejde og virke. Et liv i bevægelse betyder også, at vi lægger stor vægt på en aktiv fritid, og vi har stort fokus på, at beboerne deltager i det lokale foreningsliv.

Vi laver pædagogiske udviklingsplaner for det enkelte barn eller unge med udgangspunkt i ungeplanen. Vores standardiserede pædagogiske udviklingsplaner er udviklet så medarbejderne automatisk får fokus på vores to overordnede pædagogiske metoder: Pædagogisk Idræt samt Løsningsfokuseret Tilgang. Ved behov kan metoderne ændres, så de passer til den anbringende myndigheds ønske for håndtering af ungeplanerne og statusrapporter.

Vores huse

Hos Mind-Move har vi fire døgninstitutioner beliggende i Aarhus: Risskovhus, Buster’s Verden, Sabroehus og Hømosevej.

Busters Verden

joseph-sun-tk1WqyJSZMI-unsplash.jpg

Sabroehus

Huset er beliggende i naturskønne omgivelser i byen Mundelstrup ved Aarhus. Selve huset er på 250 m2 fordelt på to plan. De unge bor på eneværelser, som har en størrelse på 10-16 m2. Herudover deler de unge fælles opholdsrum og køkken samt to badeværelser. Der er endvidere et personalekontor i huset.

Der vil i weekender og ferier blive arrangeret ture ud af huset med fokus på at arbejde med handleplansmålene. Samtidig har turene også det formål at være med til at øge de unges kendskab til Danmark herunder dansk kultur og det danske samfund.

Botilbud i ungehybler eller bofællesskaber

mikkel-jonck-schmidt-S2ebBqLgpTo-unsplash.jpg

Hvem?

De forskellige tilbud, som vi kan tilbyde på vores døgninstitutioner retter sig mod følgende målgrupper:

  • Uledsagede flygtninge, der egner sig til en anbringelse efter SEL

    § 66.4 og er i alderen 16 – 17 år, men der foretages individuelle vurderinger.

  • Ledsagede unge, som ikke kan bo ved familien.

Vi modtager ikke aktive misbrugere.

 
Ny.jpg

Hvad?

Vi opretter ungehybler eller bofællesskaber efter § 66.4, hvor de unge enten anbringes på eget værelse efter serviceloven (typisk under 18 år) eller selv lejer et værelse (typisk over 18 år)

Forskellen på de to tilbud er, at der i en ungehybel bor en ressourcestærk person, der er et godt forbillede for den unge, og som hjælper med at få huset til at fungere, når der ikke er støtte-kontakt pædagoger til stede.

I hvert hus bor der 3 – 5 unge, som alle har tilknyttet støtte-kontaktpersoner, der er ansat til at arbejde med de unge ud fra socialrådgiverens opsatte handleplansmål. Vi arbejder ud fra tanken om, at de unge hurtigst muligt kan cope deres eget liv ud fra individuelle strategier, der kan gøre dem så selvhjulpne, at de kan flytte i egen bolig hurtigst muligt

Et § 66.1.4 tilbud er lovgivningsbestemt uden fast døgndækning, hvilket dog må etableres for kortere perioder. Fx når vi modtager en ny beboer, en ung oplever traumereaktioner eller er særlig sårbar i en periode.

 Anbringelse på
eget værelse

neonbrand-y_6rqStQBYQ-unsplash+%281%29.jpg

Hjælp til den selvstændige unge

Anbringelse på eget værelse fx i en studiebolig, værelse eller ungdomsbolig er typisk et valg til den selvstændige og selvhjulpne unge, der dog stadig har brug for hjælp i mindre omfang.

Vi kan tilbyde støtte-kontaktpersonstøtte eller mentorstøtte til unge, der bor alene.

Kontaktpædagogerne arbejder ud fra handleplansmålene, der er fastsat af socialrådgiver men hele tiden med henblik på, at den unge skal blive selvforsørgende, ud fra de forudsætninger vedkommende har.

Ofte i samarbejde med UU-vejleder laves en handleplan i forhold til, om den unge er uddannelses- eller arbejdsparat og der arbejdes hen imod en selvstændig voksentilværelse.

Kontaktpædagogerne arbejder som udgangspunkt i weekenderne samt i eftermiddags- og aftentimerne. Der er endvidere en døgntelefon, hvor de unge kan komme i kontakt med personale ved akut opståede situationer.