Anbringelse

Mind-Move ApS, under Carelink Gruppen, har siden 2017 drevet bostedsvirksomhed under Servicelovens § 66 og § 107.

Mind-Move tager imod børn og unge i alderen 5-29 år, fordelt på 5 afdelinger.

Målgruppen for vores unge er blandt andet:

  • Omsorgssvigt

  • Kriminalitetstruet adfærd

  • Udadreagerende adfærd

  • Misbrugsproblematikker

  • Tilknytningsforstyrrelse

  • Dømt til strafferetslige foranstaltninger

  • Opmærksomhedsforstyrrelse

Mind-Move tager ligeledes imod børn med andre baggrunde, der har behov for et nyt hjem.

Selskabet driver 5 bosteder, hvoraf fire af dem er beliggende i Århus Kommune og et i Vejle. Bostederne er indrettet som almindelige hjem i traditionelle familiehuse, hvor børnene har egne værelser, mens køkkener, stuer og øvrige faciliteter er fælles.

Vores overordnede pædagogiske metoder er pædagogisk idræt samt løsningsfokuseret tilgang. Disse indtænkes i både lederes og medarbejders ageren i det daglige arbejde og virke. Et liv i bevægelse betyder også, at vi lægger stor vægt på en aktiv fritid, og vi har stort fokus på, at beboerne deltager i det lokale foreningsliv.

 
shane-rounce-DNkoNXQti3c-unsplash.jpg

Døgninstitutioner

Mind-Move kan tilbyde døgninstitutionsophold efter Barnets Lov § 43 og 107 på døgninstitutionerne Risskovhus, Buster’s verden, Hømosevej, Sabroehus og Troldborghus. Mind-Move laver løsninger, der passer til jeres behov. Hvis vi ikke allerede har et tilbud, som passer til det, som I efterspørger, så kontakt os gerne for en uforpligtende samtale.

fingre-1024x683.jpg

Botilbud i ungehybler eller bofællesskaber

Mind-Move kan tilbyde at oprette ungehybler eller bofællesskaber efter Servicelovens § 66.1.4, hvor de unge enten anbringes på eget værelse efter serviceloven (typisk under 18 år) eller selv lejer et værelse (typisk over 18 år).

derick-mckinney-PhA2QbE7h6c-unsplash.jpg

Anbringelse på


eget værelse

Anbringelse på eget værelse fx i en studiebolig, værelse eller ungdomsbolig er typisk et valg til den selvstændige og selvhjulpne unge, der dog stadig har brug for hjælp i mindre omfang.

 

Døgninstitutioner

roman-kraft-0EVKn3-5JSU-unsplash.jpg

Tilgang

Hos Mind-Move arbejder vi ud fra et humanistisk og systemisk menneskesyn, hvor vi ser det enkelte menneske som havende iboende potentialer, der udvikles i samspil med andre.

Under vores overordnede mål om at skabe liv i bevægelse arbejder vi ud fra værdierne: integration, udvikling, faglighed, ansvar og dialog. Disse indtænkes i både ledere og medarbejders ageren i det daglige arbejde og virke. Et liv i bevægelse betyder også, at vi lægger stor vægt på en aktiv fritid, og vi har stort fokus på, at beboerne deltager i det lokale foreningsliv.

Vi laver pædagogiske udviklingsplaner for det enkelte barn eller unge med udgangspunkt i ungeplanen. Vores standardiserede pædagogiske udviklingsplaner er udviklet så medarbejderne automatisk får fokus på vores to overordnede pædagogiske metoder: Pædagogisk Idræt samt Løsningsfokuseret Tilgang. Ved behov kan metoderne ændres, så de passer til den anbringende myndigheds ønske for håndtering af ungeplanerne og statusrapporter.

Vores huse

Hos Mind-Move har vi fem døgninstitutioner. 1 beliggende i Vejle (Troldborghus) og 4 beliggende i Aarhus: Risskovhus, Buster’s Verden, Sabroehus og Hømosevej.

Busters Verden

Busters Verden er godkendt til børn og unge i alderen 5-18 år, hvor vi har speciale i negativ social kontrol og overtilpassethed samt æresrelaterede familieudfordringer, hvorfor vi rummer anonymiseret anbringelser og derfor har hemmelig adresse.

Der er fokus på fællesskabet mellem de børn og unge, der bor i huset, hvor vi gennem weekendaktiviteter og udlandsture styrker sammenholdet og dyrker rollemodelsfunktioner samt øver medmenneskeligt hensyn til hinanden.

Sabroehus

Sabroehus, er placeret i Mundelstrup, som er en mindre by lidt udenfor Aarhus.

Sabroehus, har plads til 9 anbragte unge, herunder også 3 stk. §107 pladser, som har deres egne værelser, men som deler toilet og bad, samt køkkenfaciliter i åben forbindelse med opholdsrum.

Der er et ønske om, at Sabroehus skal emme af hjemlighed, hvorfor mere personlige stile og interiør kan ønskes, således at det er hjemligt for alle.

Risskovhus

Tæt på offentlig transport byder Risskovhus på hjemlige omgivelser med plads til 8 unge, hvor vi skaber en hverdag præget af omsorg og struktur.

Risskovhus tilbyder en tryg og støttende ramme for unge, med fokus på deres udvikling, trivsel og sundhed.

Hømosevej

Hømosevej er et børne- og ungehjem i Viby J. Vi befinder os nær Brabrand Sø og med kort afstand til Viby Torv, hvor bybusser hyppigt kører til Aarhus C. Vi har plads til 8 unge, hvoraf to er § 107 pladser.

Huset er optaget af både fysiske og sansemotoriske aktiviteter som led i den idrætspædagogiske metode.

Troldborghus

Troldborghus, er placeret i naturskønne omgivelser mellem Vejle og Kolding.

Troldborghus, har plads til 9 anbragte børn og unge, herunder også 4 stk. §107 pladser, som har deres egne værelser, men som deler toilet og bad, samt køkkenfaciliterer og opholdsrum.

Der er eget træningscenter i huset, gamerrum med 3 computere, samtalerum, klaver og derudover et aktivitetsrum med bordtennis, billard og bordfodbold. Vi har en hyggelig tv-stue med plads til alle. Derudover en spisestue, hvor vi spiser samlet. Vi har gode udendørsarealer med en større græsplæne med fodboldmål, en sansegynge samt en nedgravet trampolin. Der går offentlig transport til hhv. Kolding og Vejle ca. 2 km. fra huset. Der er kort afstand til gode vandrestier, Kongernes Jelling og Egtvedpigens grav i området.

Botilbud i ungehybler eller bofællesskaber

mikkel-jonck-schmidt-S2ebBqLgpTo-unsplash.jpg

Hvem?

De forskellige tilbud, som vi kan tilbyde på vores døgninstitutioner retter sig mod følgende målgrupper:

  • Uledsagede flygtninge, der egner sig til en anbringelse efter SEL

    § 66.4 og er i alderen 16 – 17 år, men der foretages individuelle vurderinger.

  • Ledsagede unge, som ikke kan bo ved familien.

Vi modtager ikke aktive misbrugere.

 
Ny.jpg

Hvad?

Vi opretter ungehybler eller bofællesskaber efter § 66.4, hvor de unge enten anbringes på eget værelse efter serviceloven (typisk under 18 år) eller selv lejer et værelse (typisk over 18 år)

Forskellen på de to tilbud er, at der i en ungehybel bor en ressourcestærk person, der er et godt forbillede for den unge, og som hjælper med at få huset til at fungere, når der ikke er støtte-kontakt pædagoger til stede.

I hvert hus bor der 3 – 5 unge, som alle har tilknyttet støtte-kontaktpersoner, der er ansat til at arbejde med de unge ud fra socialrådgiverens opsatte handleplansmål. Vi arbejder ud fra tanken om, at de unge hurtigst muligt kan cope deres eget liv ud fra individuelle strategier, der kan gøre dem så selvhjulpne, at de kan flytte i egen bolig hurtigst muligt

Et § 66.1.4 tilbud er lovgivningsbestemt uden fast døgndækning, hvilket dog må etableres for kortere perioder. Fx når vi modtager en ny beboer, en ung oplever traumereaktioner eller er særlig sårbar i en periode.

 Anbringelse på
eget værelse

neonbrand-y_6rqStQBYQ-unsplash+%281%29.jpg

Hjælp til den selvstændige unge

Anbringelse på eget værelse fx i en studiebolig, værelse eller ungdomsbolig er typisk et valg til den selvstændige og selvhjulpne unge, der dog stadig har brug for hjælp i mindre omfang.

Vi kan tilbyde støtte-kontaktpersonstøtte eller mentorstøtte til unge, der bor alene.

Kontaktpædagogerne arbejder ud fra handleplansmålene, der er fastsat af socialrådgiver men hele tiden med henblik på, at den unge skal blive selvforsørgende, ud fra de forudsætninger vedkommende har.

Ofte i samarbejde med UU-vejleder laves en handleplan i forhold til, om den unge er uddannelses- eller arbejdsparat og der arbejdes hen imod en selvstændig voksentilværelse.

Kontaktpædagogerne arbejder som udgangspunkt i weekenderne samt i eftermiddags- og aftentimerne. Der er endvidere en døgntelefon, hvor de unge kan komme i kontakt med personale ved akut opståede situationer.